Samtalegrupper for børn af indsatte

Samtalegrupper for børn af indsatte

Det er ikke nemt at have en mor eller far, der sidder i fængsel. Mange børn har svært ved at tale om det, og nogle føler sig flove. Derfor tilbyder Røde Kors Hovedstaden børn af indsatte at være med i en samtalegruppe med andre børn i samme situation.

Formålet med samtalegrupperne er at give børnene oplevelsen af, at der findes andre børn i samme situation. Børnene skal have mulighed for at spejle sig i hinanden.

At give børnene et frirum, hvor de kan tale om deres oplevelser og følelser på egne præmisser.

At hjælpe børnene med at sætte ord på deres følelser og erfaringer.

Hvor og hvornår

Vi mødes hver anden tirsdag fra 16.45-19.30 på Nordre Fasanvej 224.

Dagen afsluttes med fælles aftensmad og det er gratis at deltage.

Mød os på Facebook

Få mere at vide på facebook.com/ungegruppen

Næste møde i gruppen

Det er ikke altid nemt at have en far eller mor i fængsel. Derfor tilbyder Røde Kors samtalegrupper for børn mellem 8 og 16 år, hvor de kan dele deres erfaringer med jævnaldrene i samme situation. De kan f.eks. tale om forholdet til kammeraterne, om de har fortalt det i skolen eller bare hvordan det går. Dagen afsluttes med fælles aftensmad.

Mens børnene mødes, er der mulighed for, at forældrene kan erfaringsudveksle og få redskaber til at hjælpe deres børn.

I Danmark lever mere end 4000 børn med den ene eller begge forældre i fængsel. Det kan være en svær situation for barnet, og det hjælper at tale om det med andre. Samtalegrupperne mødes om eftermiddag for at snakke og hygge sig sammen, og dagen afsluttes med fælles aftensmad.

Børnene er sammen med jævnaldrende i samme situation, udveksler erfaringer og giver råd til hinanden. De kan f.eks. tale om forholdet til kammeraterne, om de har fortalt det i skolen eller bare hvordan det går.

Dine kompetencer

Samtalegrupperne ledes af to frivillige i Røde Kors med socialfaglig baggrund, så er du pædagog eller har en anden faglig relevant uddannelse, og har du mod på hjælpe børnene igennem en svær situation, er Samtalegrupper for indsatte måske noget for dig.

Er du interesseret i at blive frivillig i Samtalegrupper for børn af indsatte? Eller i at høre mere om Samtalegrupper for børn af indsattes tilbud til brugerne? Så kontakt udviklingskonsulent Sussi Nielsen på telefon 22 65 08 44 eller send en mail til sn@rodekors.dk Du kan også kontakte Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00 eller sende en mail til hovedstaden@rodekors.dk.