Bogvenner

Bogvenner deler glæden ved litteraturoplevelser

Mange mennesker holder meget af at læse bøger, lytte til bøger eller få bøger læst højt og at drøfte litteratur. Men de mangler én at dele deres interesse med.

Bogvenner ønsker at give mennesker, der interesserer sig for litteratur, muligheden for at finde sammen og hygge sig over en god bog. Bogvenner kommer også på plejehjem eller i klubber og læser højt for grupper.

Om Bogvenner

En Bogven kan være en mulighed for dig, som har svært ved selv at komme på biblioteket, men som stadig ønsker at læse/lytte til bøger og diskutere disse med et andet menneske.
Ligeledes kan en bogven også være for dig der ønsker at få læst bøger højt.

Sammen med din Bogven vil I finde frem til hvilken litteratur, I ønsker at læse.
Det er dig og din Bogven, der i fællesskab bestemmer, hvor ofte I vil mødes.
Målet er kun, at I har det hyggeligt sammen.

Det er gratis at få en Bogven, og aktivitetslederen vil bestræbe sig på at finde en Bogven, som du har det godt med, og som har interesse for samme type bøger som dig.

Hvis du er en del af en ældreklub eller bor på plejehjem, kan I få en bogven, der læser højt for jer.

At blive frivillig Bogven kan være noget for dig, der ønsker at dele din glæde ved litteratur og samtidig gøre en stor forskel for et andet menneske.
Som frivillig Bogven låner og afleverer du bøger på biblioteket, som du har valgt sammen med din Bogven.
Sammen kan I diskutere bøgerne og derved få mulighed for en hyggelig stund sammen.
Du kan også læse højt for din Bogven, der på den måde får mulighed for at glæde sig over en historie og diskutere dens indhold.

Vil du høre nærmere om Bogvenner eller muligheden for at blive frivillig? Så kontakt Røde Kors Hovedstaden på rkh.seniorkoordination@rodekors.dk - eller ring på tlf. 38 33 64 00