Offerrådgivningen

Offerrådgivningen

Offerrådgivningens opgave er at sikre den bedst mulige støtte og rådgivning til personer, der har været udsat for eller vidne til vold, trusler, tyveri, røveri, ulykke, pludseligt dødsfald eller en anden chokerende begivenhed.

Har du brug for Offerrådgivningens hjælp? Så ring døgnet rundt til telefon 2120 9170

De frivillige rådgivere tilbyder også at tage kontakt til personens eget netværk, politi, bistandsadvokaten, det offentlige eller forskellige andre rådgivninger, og de tilbyder at gå med som bisidder, hvis en sag skulle komme for retten.

I foråret 2018 bliver der sat fokus på Offerrådgivningen i københavnske busser. Læs mere om den historie her. 

Læs også historien om den offerrådgiveren Rasmus, der under bandekonflikten rådgav vidner til et voldsomt skyderi.

Har du været udsat for eller vidne til vold, trusler, tyveri, røveri, ulykke, pludseligt dødsfald? Eller en anden chokerende begivenhed? Så kan du få støtte og rådgivning fra Røde Kors Hovedstadens Offerrådgivning.

Ud over støtte tilbyder de frivillige rådgivere også at tage kontakt til personer i dit netværk, politi, bistandsadvokaten, det offentlige eller forskellige andre rådgivninger, og de tilbyder at gå med som bisidder, hvis en sag skulle komme for retten. 

De frivillige offerrådgivere har tid og overskud til at hjælpe dig, og de har tavshedspligt.

Hvis du har brug for hjælp til at håndtere en krise, hvad enten den er stor eller lille, så kan du ringe til Offerrådgivningen på telefon 21 20 91 70 døgnet rundt.

Som frivillig i Offerrådgivning skal du have empati og gode kontaktevner. Det er desuden en fordel at have relevant faglig eller erfaringsmæssig baggrund.

Røde Kors Hovedstaden ruster de frivillige offerrådgivere til opgaven via kurser i eksempelvis krisehjælp og chokhåndtering. 

Som frivillig i offerrådgivningen har du tavshedspligt.

 

Ønsker du at være frivillig i Offerrådgivningen? Eller vil du høre mere som bruger?

Så kontakt Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00 eller send en mail til hovedstaden@rodekors.dk